LEGATUM

ERFRECHT NOTARISSEN—NALATENSCHAPPEN
Wat als je niet meer in staat bent om voor jezelf te zorgen. Je gedachten niet meer van jou zijn en verantwoorde beslissingen onbekend terrein worden?

REGEL UW NALATENSCHAP EN STEL UW VERMOGEN VEILIG!
Een verstandig besluit want uitgangspunten voor onze testamenten en levenstestamenten zijn dat uw vermogen veilig wordt gesteld voor uw nabestaanden. U houdt de regie over uw leven met vertrouwde mensen. Dat geeft rust en zekerheid; uw erfenis is uw keuze.

WAT BLIJFT ER OVER VAN UW NALATENSCHAP?
In de praktijk denken mensen te laat na over hun testament. Wanneer u geen eigentijds testament heeft, is het gevolg dat onnodig veel vermogen naar de fiscus of zorginstellingen gaat.

Dat is jammer want u heeft hard gewerkt voor uw vermogen. Het is uiteindelijk voor iedereen belangrijk dat het vermogen en de kindsdelen veiliggesteld worden.
In een testament van Legatum zorgt u buitengewoon voor elkaar en kan de langstlevende bij het eerste overlijden zelf kiezen wat comfortabel is.

Ubirr_rock_art

Legatum

In uw levenstestament wijst u een gevolmachtigde aan, die u het volste vertrouwen geeft om namens u beslissingen te nemen op het moment dat u dat zelf niet meer kunt. Een levenstestament is zéér belangrijk om te voorkomen dat u, uw partner, of uw kinderen juridisch en financieel vastlopen. Laat uw dierbaren u medisch en liefdevol vertegenwoordigen.

Leg het vast voordat u in een kwetsbare positie zit. Je gedachten niet meer van jou zijn en verantwoorde beslissingen nemen onbekend terrein worden.

Regie-mogelijkheden voor uw testament

Een regeling opnemen dat u zelf na het eerste overlijden kunt kiezen om zo min mogelijk erfbelasting te betalen en dit door te schuiven naar het tweede overlijden wanneer alles liquide kan worden gemaakt.

De erfdelen laten uitkeren wanneer de langstlevende in een zorginstelling moet worden opgenomen, ter voorkoming van het moeten betalen van een hoge eigen bijdrage.

Een uitsluitingsclausule opnemen, waardoor je erfenis privé blijft van je kinderen en er niet gedeeld hoeft te worden met een ex-partner, bij een eventuele scheiding.

Een rente op de niet-opeisbare geldvordering zetten, zodat er minder erfbelasting betaald hoeft te worden bij het tweede overlijden.

Een executeur benoemen.

Een bewindvoerder benoemen voor minderjarige kinderen.

Het uitsluiten van ex-partners van uw erfgenamen.

Er is veel mogelijk naast de wettelijke verdeling. Kortom; het is enorm belangrijk dat je jezelf fiscaal en financieel laat adviseren voordat je een testament laat maken door een gespecialiseerde familierecht-notaris.

LEGATUM

ERFRECHT NOTARISSEN—NALATENSCHAPPEN

Een eigentijds, uitstekend en scherpzinnig testament, gecombineerd met een supplementair levenstestament geeft een aangenaam, veilig gevoel en geeft rust.

Fiscaal doortimmert en Notarieel vastgelegd door Aogje Notariaat: Specialisten in familie-, erfrecht en nalatenschappen.

Wilt u een afspraak met ons maken? Vul hier uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

LEGATUM: REGEL UW NALATENSCHAP!

Wij werken alleen op afspraak:

Ik wil een Afspraak plannen: